İçindekiler;
2021 senesi içerisinde asgari ücrete yaklaşık olarak 500 TL’lik bir artış yansıtılmasının sonrasında 2021 kıdem tazminatı hesaplama merak edilmeye başlandı. Kıdem tazminatı hesaplama uygulamaları ile ilgili bilgilerin tamamına bu makalede ulaşılabilir.
Asgari ücret 2020 senesine göre 500 lira artı. % 21,56 oranında yükselme sağlandı. Kıdem tazminatı tavan fiyatı 7.117,17 liradan 8651,63 liraya yükseltilmiş oldu. İş kanununda açıklandığı gibi, en az bir yıl süreyle aynı işyerinde faaliyet göstermiş olan işçinin, çalışanın sayılan hallerin herhangi birine dayanarak işten çıkması durumunda, işveren tarafından çalışan kişiye ödenecek tazminat kıdem tazminatı adı verilir.
Sigortalı bir şekilde çalışanı vatandaşını kıdem tazminatı alabilmesi amacıyla o işyerinde En az 1 gün süreyle sigortalı bir şekilde çalışıyor olması gerekir. Kıdem tazminatının ilk koşulu olarak kabul edilen bu durumda olan bütün vatandaşlar bir gün kıdem tazminatının ilk koşulunu Böylelikle yerine getirmiş olurlar. Ancak bu koşul, kıdem tazminatı açısından yeterli değildir. Çalışan kişi, Eğer ki diğer ve şartlardan birisini de sağlarsa 2021 kıdem tazminatı alma hakkını elde etmiş olur.
2021 kıdem tazminatı hesaplama işlemleri gerçekleştirirken, işçi olarak çalışan kişinin çalışmış olduğu işyerinde her tam sene açısından 30 günlük son brüt ücret ele alınır. Eğer çalışan bir kişinin tam sene süresi dışında çalışmış olduğu günler mevcut ise, bu güller 30 gün üzerinden oranlama gerçekleştirilerek ve tazminat ücreti alınır.
Yukarıdaki koşulların tamamı yerine getirildikten sonra işçi statüsünde çalışan vatandaşın, emeklilik ya da kıdem tazminatını alma yükümlülükleri Böylelikle yerine getirilmiş olur.
Devletsel.com ekibi olarak sizlere bu makalemizde umarız sizlere fayda sağlayabilmişizdir bu ve bunun gibi konular için sitemize burdan ulaşabilirsiniz.
2021 Kıdem Tazminatı Hesaplama Nasıl Yapılır?
Yorum Yaz