İçindekiler;
Ayak yaralarına ne iyi gelir ve nasıl tedavi edilmeli gibi soruların cevabı mutlaka tıbbi olmalıdır. Ayak yaralarına iyi gelecek tedaviler standart tedavilere ek olarak kullanılabilecek bazı bitkisel karışımlar şeklinde olabilir. Önemli bir nokta! Yara açıksa ve içinden bir mikrop çıkmışsa bu mikroba karşı antibiyotik kullanmak gerekir. Yarada lakrimasyon, akıntı ve doku ölümü meydana gelirse iyileşme olasılığı azalır. Bu nedenle, bu öneriler küçük ve tekrarlayan yaralar için daha uygundur. Öneriler mevcut ilaçlara ve diğer tedavilere ek olarak kullanılmalıdır. Bu besin takviyesini doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
Açık yaraya ne iyi gelir? Merak edenler bal özellikle tekrarlayan ve irrigasyon yapmayan yağlı ve açık ayak yaraların da faydalıdır. Bal, Hipokrat’tan beri yaraları iyileştirmek için kullanılmıştır. Bal ne kadar doğalsa o kadar iyidir. Nazik hareketlerle ayağa ince bir bal tabakası uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra (tamamen kuruma süresini uzatabilirsiniz), ılık su ile durulayın. Yıkama işlemi sırasında yaranın üzerinde bal bırakılmamalıdır.
Bir bardak suya beş parça dut yaprağı (klor olmadan bulmak zor, ancak şişelenmiş su mümkündür). Yarayı ve çevresini bandajlayın. Yara ıslandıktan sonra kendi kendine kurumasını bekleyin. Yarayı kuruduktan beş dakika sonra kapatın. Özellikle diyabet ayak yarasına ne iyi gelir diye araştıranlar bunu yapmalıdır. Yarayı açık bırakmayın. Bal ve dut suyu ile doldurma işlemini her gün tekrarlayın. Yaranın durumunu günlük olarak kontrol edin. Bu süreç en az bir ay devam etmelidir. Yarayı önce ve sonra fotoğraflayın aradaki farkı göreceksiniz.
Lahana yaprakları dünyanın farklı yerlerinde yara iyileşmesi için kullanılmaktadır. Ayak altı yarasına ne iyi gelir sorusunu araştıranlar için cevabı; Lahana yaprakları bir tencerede kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Yaralı ayak suyuyla sarıldıktan sonra akşam bir lahana yaprağı sarılır ve bandaj uygulanır. Sabah yara açılarak lahana suyu ile yıkanır ve ardından ılık su ile yıkanır. Bunu günde bir kez yapmak yeterlidir.
Aloe veranın yapraklarından elde edilen jelde bulunan antrakinonlar ve hormonlar, enfeksiyonun yarada hem ilerlemesini hem de yayılmasını engeller. Sıyrık yaraya ne iyi gelir diye merak edenler kesinlikle bu bitkiden faydalanabilirler. Doğal yapraklardan hemen alınması tavsiye edilse de bulunması oldukça zordur. Yaraya çok ince bir doğal jel tabakası uygulayın. 15-20 dakika kadar sonra tamamen kuruduğunda ılık suyla durulayın. Bunu normal bandajınıza ek olarak günde bir kez yapmanız yeterlidir.
Hindistan cevizi yağında bulunan laurik asit ve diğer yağ asitleri, antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Uzakdoğu Asya’da yaraların ve cilt hastalıklarının tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Kabuklaşmamış erken yaraları tedavi etmek için idealdir. Ayrıca diyabetik ayak yaraları içinde bu tedavi kullanılabilir. Küçük yaralarda günde 2-3 kez kullanıldığında hızlı iyileşme ve yara kapanması gözlemlenir. Şeker hastalarında hafif yaraların ilerlemesini önlemek için kullanılır.
Açık yaraya hangi krem iyi gelir sorusu pek çok kişi tarafından araştırılırken piyasadaki birçok bitkisel kremler bu yaralara şifa olmaktadır. Bitkisel kremlere çay ağacı yağından yapılan kremleri örnek verebiliriz. Abrogins’in Avustralya’da bakteri ve mantar enfeksiyonları için kullandığı bu krem ve yağlar, dünyaya İngilizler tarafından tanıtılmış ancak daha sonra unutulmuştur.
Son yıllarda şifalı bitkilerin ortaya çıkmasıyla tekrar kullanılmaya başlanmıştır. Bunun dışında kepek, uçuk ve cilt bakımı tedavilerinde kullanılır. Hindistan cevizi ile kullanılması önerilir. 10-15 damla çay ağacı yağını yarım çay kaşığı hindistancevizi yağı ile karıştırın.
Yaraya uygulandıktan sonra küçük yaralar kuruduktan sonra yıkanır. Açık ve uzun süreli iyileşmeyen inatçı yaralarda bunun uzun süre devam etmesi beklenir. Daha sonra ılık su ile yıkanır. Ağır yaralara günde en az iki kez uygulanmalıdır.
Zerdeçal bitkisi antibakteriyel özelliğinden dolayı Uzakdoğu’da yara iyileşmesinde kullanılmaktadır. İltihaplı yaraya ne iyi gelir diye merak edenler bu bitkinin şifasından faydalanabilirler.
Yarım bardak su kaynatıldıktan sonra biraz soğutulur sonra 1 tatlı kaşığı zerdeçal eklenir. Daha sonra karışım macun kıvamına gelene kadar bir çay kaşığı ilave edilir. Yaraya macun şeklinde uygulanır. Bazen 15 dakika bekledikten sonra çok çabuk kuruyabilir. Sıcak su ile yıkanır. Günde iki kez uygulanması önerilir.
Ilık süt ve biraz bal ilave edilerek kullanılabilir. Bu durumda yarım bardak su ve ayrı bir bardak süt, bir tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı zerdeçal kullanılır. Bu karışıma daha az zerdeçal eklenir ve macun kıvamına daha hızlı ulaşılır.
Devletsel.com ekibi olarak sizlere bu makalemizde umarız sizlere fayda sağlayabilmişizdir bu ve bunun gibi konular için sitemize burdan ulaşabilirsiniz.
Ayak Yarasına Ne İyi Gelir?
Yorum Yaz