İçindekiler;
Küçük veya orta ölçekli bir işletme kurmak isteyen ya da işletme sahibi olup büyümek isteyen birçok girişimcinin merak ettiği konuların en başında KOSGEB gelir.
KOSGEB nedir? Amaçları nelerdir? Öncelikli olarak bunlara değinmekte fayda vardır.
KOSGEB; Ülke içerisinde bulunan ve küçük, orta ölçekli işletmelerin ülke ekonomisindeki yeri ve rolünü belirler. Ayrıca bu işletmelerin, rekabet gücünü ve etkinliklerini artırmak için kurulmuş bir kamu kuruluşudur.
Ülkemizde birçok insan kendi işini kurmak ve kendi işinin patronu olmak için hayaller kurar. Bu hayallerin ise gerçeğe dönüşebilmesi için paraya ihtiyaç vardır. İnsanlar iş kurmaya karar verdikten sonra gerekli olan parayı nereden bulacakları konusunda bir arayışa başlar. Eş, dosttan istenemeyen bu para için KOSGEB devreye girer.
KOSGEB’in burada asıl amacı;
Peki kimler KOSGEB’den faydalanabilir? İşte cevabı:
Yeni iş kurmak isteyenler ve aynı zamanda işletmesini büyütmek isteyenler şartlarının uyması akabinde bu destekten rahatlıkla faydalanabilir.
KOSGEB Girişimcilik Kursu Nedir ve Kaç Gün Sürer?
Bu kurs kişilere yöneliktir ve iş kurmak isteyen ya da işini büyütmek isteyen kişilerin amaçlarına ulaşmak için eğitim aldıkları bir kurstur. Peki bu kursun süresi ne kadardır? İşte cevabı;
KOSGEB girişim kursu süresi 32 saat olarak belirlenmiştir. Bu 32 saat üç kısımda eğitim verir.
Bu 32 saatlik süre bittikten sonra kişiler KOSGEB Girişimcilik Sertifikası olmaya hak kazanır.
Bu belge alındıktan sonra artık hayalleri gerçekleştirmek çok daha kolay olur. İş yeri açmak ya da iş yerini büyütmek isteyenler böylece ilk sınavdan geçmiş olurlar.
KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Ne İşe Yarar?
KOSGEB girişimcilik sertifikası eğitimi başarı ile tamamlayan insanlara verilir. Bu belge ile kendi iş yerini açmak veya iş yerini büyütmek kolaylaşır.
Maddi gelir seviyesini arttırmak, ülke ekonomisine katkı sağlamak için bu belgeye sahip olmak oldukça önemlidir.
Alınan sertifika ile eğitimde öğretilen plan hazırlama sayesinde KOSGEB uzmanlarına iş ile ilgili sunum hazırlamak daha kolay hale gelir. Uzman kişiler mülakat sırasında iş yeri sahiplerine veya yeni iş açmak isteyenlere sorular yöneltir. Bu sorulara hazırlıklı olmakta fayda vardır. Bu sorular istenilen desteğe uygun olup olmadığını anlamak için sorulur.
Devletsel.com ekibi olarak sizlere bu makalemizde umarız sizlere fayda sağlayabilmişizdir bu ve bunun gibi konular için sitemize burdan ulaşabilirsiniz.
KOSGEB Nedir? KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Ne İşe Yarar?
Yorum Yaz